Ja vad ska man säga? Ligger här på sängen och begrundar middagen på Maze som är en av Gordon Ramseys resturanger i New York. Jag är så mätt att jag inte kan röra mig. Vi tog oss en femrätters med vissa modifikationer för mig (som inte tål något).
Rätt 1. Varmrökt hälleflundra med rom och en blomkålssoppa. En klar 5 från mig och en 4 från Patrik.
Rätt 2. Parmaskinka, chorizo chips, mandelpotatis, blue Kongo potatis, purjolök och (för Patrik) pocherat vaktelägg. Sallad och vinegrett. Patrik ger en 5, jag ger en 4.
Rätt 3. För mig: tortellini på revbenskött med spenat, kålrot och en underbar buljongspegel. Jag ger det ett betyg på 4,5. Buljongen var ljuvlig.
För Patrik: stekta pilgrimsmuslor med örtolja och en fänkålspure. Patriks betyg lät som så att det var det godaste han någonsin ätit. En klar 5:a.
Rätt 4. Det underbara köttet. Mmm... För er som brukar se Simpsons så ser jag ut och låter som Homer när han ser doghnuts.
Helstekt entrecote med barbeque sås, spenat, grillad svamp, potatiskaka och en svamppure.
Vad ska man säga om köttet, jag dreglar direkt jag tänker på det. Jag ger det en klar 5:a och Patrik instämmer.
Rätt 5 deserter: jag tog en chokladfoundant med saltad mandel glass.
Patrik tog mangosorbe, citronsorbe, kristalliserat mynta socker och någon sorts krydda i botten som vi inte lyckades komma på vad det var.
Till detta fick vi en hallonsorbe med choklad och ett ljus för att vi är på bröllopsresa.
Poäng: en rungande 5:a.
Efter det fick vi in chokladtryffel fylld med toffe och typ en jordnöt och pistage kola.
Hur gott som helst.
Till allt detta drack vi champangen Bollinger som citat Patrik var förj.kla fin, kan bara hålla med.
Dyrt? Ja inte var det billigt, men ändå inte farligt dyrt. Värt pengarna är rätta beskrivningen.
När vi skulle åka hem till hotellet så fick vi åka i hotellets (restaurangen tillhör hotell London som ägs av Ramsey) egen bil. De på vårar hotell börjar nog få en felaktig bild av oss. Men jag kan bara njuta av lyxen.
Så nu ligger två mätta sälar i sina morgonrockar i sängen och försöker smälta maten och intrycken. All mat efter det här kommer att verka blek och alldaglig.
Jag ligger här och funderar på att man borde skaffa sig en privatchaufför. Fy fasiken va lyxigt.
- Posted using BlogPress from Patriks iPhone
Kostnader inom hästbranschen
1 vecka sedan
Wow, lät riktigt mumsigt!
SvaraRaderaÅ neej, nu tror jag att jag börjar matgråta... Men tänk inte på mig och mina makaroner i skinksås;)
SvaraRadera